srijeda, kolovoza 26, 2009

Coconut Chocolate Macaroons



Macaroons! Već neko vrijeme gledam te slatke zalogajčiće po drugim blogovima, no došlo j vrijeme da ih i sam isproam. Mislila sam prvo isprobati recept naše naj gastro blogerice damijenestoslatko.
Vjerujem njenim receptima, jer sve što sam isprobala sve je bilo odlično (najzadovoljnija sam njenim lazanjama koje su redovite na našem stolu). No onda sam pomislila zašto ne probati neki drugi recept tek toliko da bude više varijacija na istu temu. Raznolikosti nikad dosta! Iako mi se čini da su zapravo uz male razlike (ako ikakve i ima), svi recepti za makrone, zapravo isti. Nisam naišla na neki koji bi iskakao više od prosjeka.

Prije nego krenemo na recept moram nešto pojasniti. Naime u recept ide brašno ali sam ga ja zaboravila staviti. ne pitajte me kako, ali eto, dogodilo se. I to nisam skužila sve do sada, kad sam recept počela pisati na blog. No moram reći da su mi ispali fenomenalni, tako da ću ja brašno sljedeći puta namjerno izostaviti. Ponekad se iz greške izrodi i nešto dobro!



Sastojci:
4 bjelanjaka
15 dag šećera
1/4 žlice soli
1 žlica meda
18 dag kokosovog brašna
4 dag brašna
1/2 žličice ekstrakta vanilije

čokolada

Priprema.
U zdjelu (onu koja može ići na paru, moja je metalna), stavite sve sastojke osim čokolde i vanilije.
Izmješajte ih pjenjačom i stavite na paru. Tucite dok se masa malo ne zgusne (nekih 10-ak do 15 minuta). U smjesu dodajte vaniliju i ostavite da se ohladi. Kad se je smjesa ohladila vadite žlićicom male hrpice i stavljate na pleh koji ste predhodno obložili peki papirom. Pecite na 170°, 15 ak minuta. Pogledajte ih koji puta jer kokos lako zagori! Kad su gotovi vadite ih i dno im umačete u čokoladu otopljenu na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

Dobar vam tek!

4 komentara:

  1. hehe, eto bar si otkrila neke nove makrone koje do sad nitko nije probao :) izgledaju super! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti! Greške se događaju...ono kad balansiram između kuhinje i kćeri koja stalno nešto pitka, dobri su mi i ispali! ;)))

    OdgovoriIzbriši
  3. bravo draga (i hvala ti na lijepoj pohvali :) ) vidim da si preselila, a uskoro cu to i ja. planiram to vec od veljače, ali na način na koji sam ja to zamislila, ne znam kad ce se to tocno dogoditi. u svakom slučaju, čestitam na seobi :))) pusa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti draga. Znaš onu staru, "kud svi turci tu i mali mujo". hehehe. Moram priznati da mi tu neke stvari još nisu sasvim legle. Ali pitat ću nekog od ovih koji su u "doma". Hehehe! Jedva čekam da i tebe tu vidim. Jedna velika gastro bloggerska obitelj!

    OdgovoriIzbriši